2022-01-17
唔可以堂食,噤只好外买返屋企食啦!一路都想试一下屯门码头的饺子外卖店,就趁呢个机会去买啲饺子返屋企食,去到饺子店见到店面装修得都好有品味,仲有几个人排队买紧饺子,咁就更加放心一试啦,因为第一次食所以样样都想试下,咁就不如买两个包含9只饺子嘅套餐,一个系汤饺套餐,包含韭菜,椰菜和香荽饺子,一个系煎饺套餐,包含咖哩,芝士粟米同埋泡菜饺子,但又怕唔够饱,所以叫咗个汤面同埋一个捞面,汤面我就选择咗分汤加多两蚊,等咗五六分钟就已经全部预备好啦,仲有酱汁醋同埋酸萝卜𩠌㖭。可能住得近返到屋企打开全部都仲系热辣辣,首先张汤倒到返落个汤面𠮶度然后整返软佢,面嘅质地唔错好软滑,椰菜,韭菜同埋香荽嘅饺子食落都好好味,啲皮亦都唔算厚,而咖哩饺子就真系好有特色,泡菜饺子食落更加美味,芝士粟米饺子亦都好香芝士味,值得推介,捞面辣辣地都好开胃。最初以为9只饺子唔多,原来食落都好饱,好彩啲面都好好味,一个好满足嘅外卖套餐。
一个系煎饺套餐,包含咖哩,芝士粟米同埋泡菜饺子,
仲有酱汁醋同埋酸萝卜𩠌㖭。
泡菜饺子食落更加美味,
芝士粟米饺子亦都好香芝士味,