2020-08-04
之前跟和你Pay揾到一间好正嘅街坊小黄店,舖仔细细但食物选择劲多,价廉物美,午市客饭或即炒粉炒面连饮品只系$40左右,仲要系即叫即整又好食,阿姐同哥哥仔劲有礼貌👍 ,绝对可以做饭堂!讲返食物质素,真系超值,无论系我自己单拖定系同埋同事一齐去食,平均一个星期最少食一次,我自己就算日日食都唔会觉得闷,因为除咗餐牌上有嘅嘢之外,只要你叫得出而佢哋又有材料嘅,阿姐都会整俾你。我自己最钟意食佢嘅凉瓜牛肉炒面,面身有蛋香,既有脆脆面又有弹牙淋身部份,凉瓜保留咗佢嘅鲜甜味之余又有微微天然苦涩味,牛肉有腌过所以唔会好韧,但又唔系用松肉粉”嗱”到无哂味𠮶只,加上佢落咗豆豉炒,所以又香又惹味,最重要系食咗咁多次,次次食到尾都无话碟底剩返一大滩油,抵赞👍另外我哋基本上都试咗佢哋大部份嘅碟头饭、炒粉面饭、车仔面、三文治同小食,次次我同同事都觉得好味,无话有伏,至于饮品方面都系正常茶记质素,难得嘅系佢哋有鲜榨果汁、夏枯草及豆浆,同事最爱西瓜汁,我饮过五青汁都系好新鲜,其中西芹味最重,但怕草青味的朋友就未必接受到。