2015-09-12 766 浏览
坑口的晚上到处都系一家大细,一个人想平平地食个简单平民晚饭都唔易! 在安宁花园内街,见到这间残磁旧旧面店,内有饭食㖞!贡入去试下。环保真系麻麻,透明玻璃写住个"面"字果款小店,墙上挂了部电视,播紧tvb陈豪电视剧,十足十返左爷爷嫲嫲屋企咁feel, 一张张小圆枱,食客都是上了年纪的老街坊。老板是个慢条斯理的伯伯,"米粉冇" "咖喱汁冇" 。。 佢好耐心咁同每个食客讲。我点了鸡扒餐肉饭+冻柠檬茶$40餐肉不姑寒,厚厚的两块,新鲜煎,煎得好脆。鸡扒皮脆,肉仍滑,不鞋,而已味道几好!最惊喜是个豉油汁,甜甜地,仲有几条茶!都ok 啦,系啲饭有点生..... 食食下另一个店员大叫,"电饭煲坏坏地呀老细" 明晒!食客们就因此讲起自己屋企个电饭煲乜乜乜....小店就是有这些有趣的乜乜乜,社区人情味是也。间中食餐意式人情味饭,半硬半熟,也是味道。

我点了鸡扒餐肉饭+冻柠檬茶$40
鸡扒餐肉饭$37

小店就是有这些有趣的乜乜乜,社区人情味是也。

间中食餐意式人情味饭,半硬半熟,也是味道。
2015-09-11
鸡扒餐肉饭$37