因为庆祝朋友升职,拣咗佢最钟意嘅铁板烧同佢食😘日式铁板烧以新鲜食材同精湛技艺而闻名,所以今次专登拣咗bar枱位置,同朋友一齐欣赏师傅嘅厨艺。师傅系日本人,拥有多年嘅铁板烧煮食经验,呢个亦都系我哋放心预约呢一间餐厅嘅其中一个原因!去到嘅时候师傅亦都非常细心问我哋有冇嘢唔食,呢个位真系非常值得加分!坐喺呢度简直就系好似见到师傅表演咁,每一个𩠌菜嘅摆盘都非常有心思!🤍时令生蚝餐厅用咗日本最出名嘅广岛蚝,新鲜的生蚝口感滑嫩,十分清甜。餐厅仲特登搭配自家制嘅汁,提升咗鲜味。🤍极上刺身,最钟意食佢嘅牡丹虾,喺香港唔系好多地方食到呢一个质素嘅牡丹虾,味道嚟讲非常出色,而且非常鲜甜,大大只同埋好甜美!🤍南非鲍鱼鲍鱼真系非常新鲜,见到师傅原只开出嚟,而且刀工10分精湛。食落feel到肉质厚实,加埋师傅特别调制嘅汁,真系想再食多只🤍龙虾🦞,肉质Q弹,食起黎口感亦都非常爽弹,证明餐厅来货非常新鲜,师傅用咗龙虾头嘅部份,整咗做一个汁,再放返喺上边,再配以简单嘅调味,令到成个味道更加突出🤍鹿儿岛黑毛猪肩:黑毛猪肩脂肪适中,肉质柔软多汁,师傅烤到外焦内嫩,夹埋菇系入面非常美味。🤍餐厅会用返本身嘅龙虾头来做一个龙虾

🤍时令生蚝

🤍南非鲍鱼

🤍鹿儿岛黑毛猪肩:

🤍餐厅会用返本身嘅龙虾头来做一个龙虾面豉汤,龙虾面豉汤味道非常浓郁,而且可以食龙虾头嘅肉同埋汤,配搭本身嘅昆布,口感亦都非常丰富,味道亦都rich!

🤍樱花虾铁板炒饭
炒饭粒粒分明,樱花虾同埋师傅特别调制汁,酸酸地咁,增添咗独特嘅香味,食到一半,店员会比另外一个汤,可以做一个茶渍饭,一饭可以两食,真系非常好食!