2021-01-23 269 浏览
约咗朋友喺中环tea, 冇咩idea 朋友介绍咗 晋逸兰桂坊精品酒店2楼嘅「角落」~ 饮咖啡 ,打卡一流。平日下午都唔少人, 劲多打卡位~ 张吊椅设计 几休闲,坐得好舒服😍手机点餐, 简单快捷 一目了然。Iced Chocolate颜色衬得好靓, 可可味道浓郁, 唔会太甜, 加入特浓鲜奶口感特别幼滑丰富。注重饮食健康 可以拣现今流行嘅生酮系列食品,All Day breakfast 或者蛋糕系列. 就好似呢个『生酮全日早餐』$168 系冇淀粉质。沙律菜够爽脆, 对我嚟讲牛油果就系我嘅淀粉质, 香甜软熟,非常满足!芝士酿大啡菇,味道超浓郁又juicy!串茄够香甜。 鸡肉份量好足,唔算好干。 唯一比较有油香嘅煎猪腩肉也非常香口!怪不得想瘦身嘅人会选择生酮饮食~ 净系食肉同菜饱肚感也非常充足!煎带子香草黑蒜意粉$128带子煎得啱啱好, 里面质感仲有啲似刺身, 好鲜甜。 香草黑蒜炒过嘅意粉非常惹味~ 一片片黑色嘅罗望子? 味道酸酸地有啲字加应子😋👍 中和了浓味的菜式。Earl Grey Blue Flower (Iced)味道清淡,Earl Grey 味道并唔突出, 亦没有花茶嘅味道~ 够健康

手机点餐, 简单快捷 一目了然。

生酮全日早餐

就好似呢个『生酮全日早餐』$168 系冇淀粉质。

芝士酿大啡菇,味道超浓郁又juicy!

煎带子香草黑蒜意粉

煎带子香草黑蒜意粉$128

Earl Grey Blue Flower (Iced)
味道清淡,Earl Grey 味道并唔突出, 亦没有花茶嘅味道~ 够健康不过但味道冇乜惊喜~

下午茶
生酮全日早餐