招聘中
$18,000-$21,000
月薪
ZipZip 📍铜锣湾霎西街28号必发商业大厦1楼━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━重新装修后嘅mamaday宜家改名为ZIPZIP 不过风格同样好chill好玩味 地址仲系𠮶度 系几隐蔽嘅楼上cafe 但平日lunchtime都满座 重开后人气依旧😲同friend今次系为咗试佢地嘅新menu 新菜式嘅名同样有创意又直接🤣 系有一种莫名嘅吸引力━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🐔 非常朱西的黑松露烤鸡 $148 +10%▶︎ 黑松露烤鸡 配上虾片 黑松露焗蘑菇 黑松露酱 沙律菜▶︎ 鸡系已经涂满咗黑松露酱再烤 皮脆肉都够嫩 而且分量都好足 够三人share~▶︎ 有另上嘅黑松露酱 黑松露味超级重 偷偷讲我地攞𠮶酱嚟捞咗意粉食 似乎更加好味🤣▶︎ 至于虾片都唔敷衍 脆身虾味浓 而沙律菜都够酸颇解腻🤩好味指数:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍝 自家制开心果扁意粉 $136 +10%▶︎ 开心果酱嘅扁意粉 可以拣配青口or波特菇 我地嗌咗青口 大概都有六七只~ 另外都有蘑菇同开心果碎▶︎ 意粉口感冇咁硬 而开心果酱粘稠

ZipZip
📍铜锣湾霎西街28号必发商业大厦1楼

🐔 非常朱西的黑松露烤鸡 $148 +10%
▶︎ 黑松露烤鸡 配上虾片 黑松露焗蘑菇 黑松露酱 沙律菜
▶︎ 至于虾片都唔敷衍 脆身虾味浓 而沙律菜都够酸颇解腻🤩
好味指数:●●●●◐
非常朱西的黑松露烤鸡

🍝 自家制开心果扁意粉 $136 +10%
▶︎ 意粉口感冇咁硬 而开心果酱粘稠 所以每一啖都会伴随开心果酱同开心果碎粒👍🏻
▶︎ 调味上食得出开心果油香 原来攞开心果酱整意粉都唔会奇怪🤤 趁热食唔会太油腻
好味指数:●●●◐◯
自家制开心果扁意粉

🍧 豆浆加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰 $56 +10%
▶︎ 个名重复咗三次豆腐 就知豆味一定好重~ 相反黑芝麻就系陪衬 令杯嘢更Igable🙈
▶︎ 饮落豆香几浓郁 尤其系底部有豆腐花嘅地方 整体甜度颇低 非常清爽
好味指数:●●●●◐
豆浆加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰

🍹 德国水蜜桃花茶 $56 +10%
▶︎ 朋友嗌咗呢杯 都系清爽路线 花香同水蜜桃香都有~
好味指数:●●●●◯
德国水蜜桃花茶

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
日期: 3月头 (午餐)
快乐指数😋: ⑦⑧/①⓪⓪
性价比: 🌕 🌕🌗🌑🌑