2025-02-10
呢间Bakery都红咗好耐,每次经过尖沙咀都见到会有条人龙喺度。今次终于扚起心肝出返个post同大家分享下🤣拿破仑焦糖千层挞 $18呢个比一般嘅蛋挞大好多,呢个价钱嚟讲都抵食!个人嚟讲食蛋挞系酥皮派,所以呢个挞劲中我嘅心😍挞皮超级酥脆,劲多层,入口充斥住满满嘅牛油香😍😍加上蛋浆口感顺滑,蛋味浓郁,底部仲加咗焦糖,增加咗整体嘅层次泰式奶茶酥 $25泰式奶茶酥同样好出色,酥皮一层一层咁好分明,一啖咬落去感受到牛油嘅香味同泰式奶茶酱嘅味道,两者融合得非常好,味道又唔会太甜,另外表面洒上杏仁片增加口感👍🏻抹茶红莓松饼 $23一开始见到呢个scone系抹茶Mix红莓味,唔系好想像到呢两种味道夹埋一齐会系点,奈何又好想食抹茶味,于是就买咗😂但结果系两者好惊喜地融合得好好,抹茶嘅甘苦同红莓嘅酸甜出乎意料地好夹!明太子热狗 $29超级大个,卖相非常吸引!面头系满满嘅芝士🧀明太子味道浓郁,自己轻轻翻热仲正😋
拿破仑焦糖千层挞 $18
泰式奶茶酥 $25