2021-09-21 366 浏览
偶然之下系ig见到依间卷蛋店,好似好好味咁,就系旺角买左三条返屋企,结果因为太心急想开黎食,唔记得帮个盒影相,净系影左入面既包装(;・∀・)贴纸上面有齐哂舖头资料换个角度再影一张第一条试食既系三重朱古力卷蛋朱古力味好香浓,海绵蛋糕好湿润好绵密,真系好好味,同埋入面d cream 好滑,好浓朱古力味之余亦食得出奶香,正第二条试食既系丸久小山园抹茶mix静冈培茶卷蛋两款cream 都有好浓既茶味,啱哂抹茶控同焙茶控佢有得净系买抹茶味或者净系买焙茶味,但因为我贪心两款都想试,就拣左mix既款式最后一款系Twinings伯爵茶卷蛋一咬落去,整个口腔都被伯爵茶个阵独有既香气充满好好食啊~~同屋企人分享完三条卷蛋,唔止肚腹得到满足,内心都好满足食甜品真系好幸福最后要提一提既系,位于山东街既开心饼店,就咁睇舖面系一间旧旧地、好传统既港式面包店,见唔到有任何卷蛋既display,听说平时会有个牌写低当日有咩款(款式日日唔同),但我当日比较早去到,姨姨未写得切,就口头答我有咩味。建议揾唔到牌既朋友唔好怕丑,去问下店员姨姨

贴纸上面有齐哂舖头资料

换个角度再影一张

第一条试食既系三重朱古力卷蛋

第二条试食既系丸久小山园抹茶mix静冈培茶卷蛋

两款cream 都有好浓既茶味,啱哂抹茶控同焙茶控

最后一款系Twinings伯爵茶卷蛋

一咬落去,整个口腔都被伯爵茶个阵独有既香气充满
好好食啊~~

Twinings伯爵茶卷蛋

同屋企人分享完三条卷蛋,唔止肚腹得到满足,内心都好满足
甜品真系好幸福

5 分钟 (外卖送餐)