2022-09-04
上星期同朋友去咗希慎行街,之后就试呢间人气火锅🍲🍲鸳鸯锅(台式麻辣锅+蟹黄鱼锅)汤底有唔少选择,包括台式麻辣锅、四川麻辣锅、花胶鸡锅、酸菜白肉锅等等♪(´ε` ) 我地就拣咗蟹粉黄鱼锅+台式麻辣锅🌶蟹粉黄鱼锅汤底呈奶白色,汤底有鱼片、百页豆腐、蟹粉用一只蟹造型嘅兜装住,份量好多٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 店员建议食法系将蟹粉加入汤底,蟹粉好香蟹黄味,配鱼肉好夹。台式麻辣锅唔会好辣,可以无限添加鸭血豆腐😆🥩 日本和牛前胸 $358和牛前胸好大块,牛味香浓,口感软滑,牛魔王一定要试(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐟巴沙鱼 $58呢个好抵食,$58就一大盘,差唔多有廿件鱼柳,肉质嫩滑,配蟹粉食啱晒。😆🐟松板鱼糕呢个系申请做会员送嘅小食,鱼糕口感有啲似韩国鱼饼,索晒汤汁好好食😋🐧企鹅丸 $59呢个企鹅造型嘅墨鱼丸好特别,卖相好cute cute😍 用咗墨鱼浆整,口感几弹牙,影相一流🤣🦐黑虎虾虾卷 $68黑虎虾虾卷类似腐皮虾卷,有五大条,虾卷外脆,入面嘅虾胶好弹牙,香脆可口。😋🐖香卤大肠 $68 大肠卤得好入味,份量好多🫶🏻🧋冰珍珠奶绿(大杯)$31🧋冰大红袍珍珠奶茶(大杯)$33食台式火锅又点少得珍珠奶茶🧋大红袍珍珠奶茶系
🍲鸳鸯锅(台式麻辣锅+蟹黄鱼锅)
🥩 日本和牛前胸 $358
🐟巴沙鱼 $58
🐟松板鱼糕
🐧企鹅丸 $59
🦐黑虎虾虾卷 $68
🐖香卤大肠 $68
大肠卤得好入味,份量好多🫶🏻
🧋冰珍珠奶绿(大杯)$31
🧋冰大红袍珍珠奶茶(大杯)$33
食台式火锅又点少得珍珠奶茶🧋大红袍珍珠奶茶系餐厅人气之选,茶味好香,珍珠细细粒好烟韧😋
自助区 $19/位
包括调味料、时令前菜、水果、白饭/卤肉饭,可以任食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
而家18:00 或之后消费每满$500仲有得玩「凑凑夜市 一套圈圈游戏 」,成功10个圈圈全中就可以得到大奖,有1200 现金用餐券💵💵
21:30 后仲有宵夜8折优惠,大家可以试下🥰