2023-10-30 49 浏览
自从搬入将军澳之后,开始去发掘下有啲咩好食,有一日去咗附近私人屋苑探朋友,朋友话屋企咁啱坏咗煮食炉,咁佢就话落去楼下食打边炉,咁就跟佢去食啦,佢就带咗我去咗帝景湾附设嘅商场食嘢.就试吓呢一间汤米,佢主打嘅系台式臭臭煲.睇咗个餐牌之后我就选择咗药膳豚肉锅,唔够5分钟,餐厅嘅侍应就已经起到菜,咁当然系要趁热食啦,佢里面非常足料,有好多块豚肉,里面仲有薯粉,仲有啲蔬菜同埋粟米,另外佢本身都跟咗白饭俾你嘅,而我自己呢亦都另外加咗盐酥鸡扒同埋柚子鸡翼,作为前菜都非常之开胃,而佢嘅餐饮我就拣咗满杯百香果,佢都非常之大杯同好饮.而店舖亦都冇限时,亦都见到好多其他客人,佢哋三五知己,每人叫一款火锅,咁就可以大家分享自己嘅,又可以食到人哋𠮶一款,咁嘅方法都唔错😂,不过晚餐嘅时候比较多人,需要早啲度舖头,如果唔系就要喺出边排队,等候下一轮先可以食到.

盐酥鸡扒
柚子蜜鸡翼