2022-06-12
因为都知呢间餐厅好出名,所以星期六特登好早就出去,未到12点已经去到😂喺附近兜个圈够钟就入去,好彩唔洗排队👍🏻·1️⃣手绘双色盐酥鸡($88)盐酥鸡大大件,炸粉唔会太厚,肉质唔干唔鞋,想味道特别啲可以点下伴碟嘅酱😂我都几钟意点黑松露酱😆·2️⃣脏脏芋泥咸蛋黄蛋饼($85)薄薄嘅蛋饼包住软绵绵嘅芋泥,芋泥系超级香同软滑😍紫色嘅应该系紫薯粉,上面仲洒左唔少咸蛋黄碎,几特别嘅配搭🤤·3️⃣招牌牛肉面($108)牛肉其实系牛𦟌,切得都几厚,好入味好淋,刀削面底,面质好弹牙,不过份量有啲少,两个人share食嘅话每人都系得几条🙂·4️⃣伯爵茶冻QQ芋圆($68)比海港城店少左仙草底,但呢度平$20😂份量都算多,芋圆同珍珠同烟烟韧韧,伯爵茶冻好浓茶味😗·5️⃣经典珍珠奶茶($48)茶味够,唔会太甜,我同A先生一人叫左一杯,好大杯我饮唔晒😂·本身想叫奶奶麻糬,但竟然职员话咁早未有住,要两点半先有😭😭😭我就系冲住呢碟麻糬而黎😢仲要特登早咁多出去🥺价钱黎讲,中环店比海港诚店会贴地少少,不过面类都系偏贵~
1️⃣手绘双色盐酥鸡($88)
2️⃣脏脏芋泥咸蛋黄蛋饼($85)
3️⃣招牌牛肉面($108)
4️⃣伯爵茶冻QQ芋圆($68)
5️⃣经典珍珠奶茶($48)
茶味够,唔会太甜,我同A先生一人叫左一杯,好大杯我饮唔晒😂