2020-04-14
目旺角街头有好多间台式饮品店,呢间幸福堂门外,长期都有人龙排队,可见佢比一般嘅饮品店特别,于是今次就你试吓佢。店舖旁边有透明玻璃窗,可以见到职员用乜嘢材料、同仔细地预备每一杯饮紧品,见到店内卫生情况良好,饮都饮得开心啲。我叫咗呢杯抹抹暗恋,系有香浓嘅绿茶粉加明治鲜奶,珍珠系有红豆味嘅珍珠,见到饮品都觉得外型好靓,颜色配搭得好特别。饮啰唔太甜,而且又香浓嘅绿茶味,绝对啱绿茶控。令一杯送俾爱人,呢只男神杯真系好正,佢收到开心左成个晏昼。你杯系钻石台湾珍珠奶茶,珍珠奶茶味香浓,茶味相对较浓,口感亦很好,好多珍珠而且非常弹牙好好味。呢个餐牌中,见到色彩缤纷嘅饮品,真系每一样都好想试,难怪呢间幸福堂咁受欢迎,因为饮品质素相对较高,而且饮品都相对特别,的确系打卡精品。
令一杯送俾爱人,呢只男神杯真系好正,佢收到开心左成个晏昼。