2023-04-09
布甸面包热潮过咗,呢排好似又兴返麻糬波波😂😂😂知道港岛区嘅呢间街坊饼店将人气嘅布甸面包同大热嘅麻糬波波合而为一,推出布甸麻糬包同巨型冰心麻糬波波😍点可以唔嚟试下😝🌟布甸麻糬QQ🍮 $15面包店推出咗原味同咖啡味嘅布甸麻糬QQ 🥰我拣咗原味~佢有得拣冻或者常温,我就买咗冻嘅嚟食😛包体由一般面包店嘅法包改成巨型嘅麻糬波波,即使冻食仍然保持到麻糬波波𠮶种烟烟韧韧嘅口感🥰布甸都足料,拎上手好有重量😬切开见到麻糬皮好薄就知!不过布甸蛋香味唔算浓~而且略嫌唔够滑😳中规中矩~🌟冰心伯爵麻糬包 $13麻糬包超巨型!🤭🫣一切开啲忌廉爆哂出嚟😂😂😂😂好夸张!里面真系塞满晒忌廉㗎唔系讲笑😂😂😂😂呢个嘅外皮系原味嘅麻糬波波,里面就系满满嘅伯爵茶忌廉❣️一切开已经闻到好香嘅伯爵茶味,食落去伯爵茶味好浓郁,不过佢嘅忌廉系偏杰身同油腻感比较重,所以真系好易漏🫣😂我哋4个人分就啱啱好😂食哂成个会搞唔掂😂😂😂🌟冰心朱古力咖啡麻糬包☕️ $15朋友就钟意呢个多啲~外皮系朱古力麻糬波波,上面洒上大量可可粉,而入面都系塞满晒朱古力咖啡味嘅忌廉😈呢个忌廉超重咖啡味!啱哂咖啡控🤪而且可能朱古力咖啡味比较重,所以平衡到忌廉𠮶种油腻感~
🌟布甸麻糬QQ🍮 $15
🌟冰心伯爵麻糬包 $13
🌟冰心朱古力咖啡麻糬包☕️ $15
朋友就钟意呢个多啲~外皮系朱古力麻糬波波,上面洒上大量可可粉,而入面都系塞满晒朱古力咖啡味嘅忌廉😈呢个忌廉超重咖啡味!啱哂咖啡控🤪而且可能朱古力咖啡味比较重,所以平衡到忌廉𠮶种油腻感~食落好似冇咁漏😗不过都系𠮶句,一定要分享!!😂
Overall觉得经过嘅话值得一试~反正又唔系贵🤣🤣不过冰心麻糬包就一定要同人分享食😂😂真系太漏啦🤣个人比较推介布甸麻糬QQ!啱哂钟意食麻糬波波,又钟意食布甸包嘅人🤭其实佢仲有出咖啡味嘅布甸麻糬!不过冇买到🥹下次再试!见到佢仲有普通嘅麻薯波波,大超巨型都系$11/3粒😮真心劲抵!
加一服务费:❎
回头率:❤️❤️❤️💛 (5个❤️=满分,💛=0.5❤️)
📍地址:和气包店 (鲗鱼涌)
鲗鱼涌英皇道1044号福昌楼地下18号舖