2023-11-08
🚩葵涌广场🚩最近香港既手摇热潮真系手打香水柠檬茶,今日同朋友系葵广扫街,平时去开顶楼扫野食,买完会行埋一边食野,平时都会行入Top世界入面食,因为少人d,不过今日行到入去已经闻到有淡淡既香水柠檬味🍋🍋🍋招牌鸭屎香柠檬茶 $34银花香单丛鸭屎香同香水柠檬夹埋系绝配,见到老板亲手大大力打d柠檬,打哂柠檬既香同酸酸既味道,配有乌龙茶底,唔会太苦涩,甜道我觉得岩岩好😚😚😚🥤荔枝柠檬梳打 $34又系经过大大力打柠檬,再加入荔枝梳打,以为会比荔枝味抢左个柠檬味,但又唔会,所以我觉得都几好饮,又唔太甜🍑白桃成熟时 $32采用白桃乌龙茶底,饮落去层次分明,先饮会有白桃既香同甜味,之后竟然会有柠檬茶既回甘味道,绝对唔系个d死甜桃既味,配合埋香水柠檬茶既香,绝对唔系个d假桃味茶😉😉💡店舖有少少走怀旧路线,有霓虹灯做招牌,杯托都系用绿阶砖设计,设计特别😎 价钱方面亦都好合理亲民📍 拧壹柠手打柠檬茶 (葵芳)🗺️ 葵芳葵富路7-11号葵涌广场3楼TOP世界3069-T3号舖
🍋招牌鸭屎香柠檬茶 $34
🥤荔枝柠檬梳打 $34
🍑白桃成熟时 $32
📍 拧壹柠手打柠檬茶 (葵芳)