2020-05-16
近排我就唔鼓励大家成日出街,所以我今日介绍下呢间餐厅,等疫情好返少少至去打卡!大家有冇见过一杯万寿无疆既咖啡☕? 呢间Cafe既店主有收集怀旧茶杯既习惯,但估唔到当中式既「万寿无疆」茶杯遇上西式咖啡,睇落都几得意,唔太有违和感,所以吸引左好多人嚟呢度打卡📸,真心个茶杯又真系几靓!不过身为一个foodie,点都要comment 下D野食。真心,除左个咖啡杯靓外,其他野水准很一般。我呢杯虽然系Latte,但咖啡味唔突出,而且唔觉有玫瑰味。而下一张既brunch,我觉得配搭上有点奇怪,佢碟上面既系芒果🥭酱,而又包埋温泉蛋,但下面可以吸酱汁既野唔多,得两片sourdrough,所以一拮开只蛋,成只碟好似湿哂咁😂,而且呢两个汁同咸咸地既牛油果味道唔太相衬。牛油果都ok,都够熟够香。最后,我觉得个brunch份量有点细,卖$118有点唔化算。呢间Cafe打卡就靓,其他野水准真一般,唔好期望太高。经过附近可以上嚟饮杯咖啡☕,打个卡!