2021-05-11
睇openrice比我发现左间人气打卡楼上café,地点喺朗豪坊附近,终于去开旺角拎嘢顺便试吓新嘢!餐厅装潢有心思,一出䢂就有花花电话亭同打卡位,一列落地玻璃空间感十足! 座位舒适宽敞,餐牌有意粉/意大利饭/burger,同劲吸引嘅台式饮品!🍗香浓牛油果酱炸鸡汉堡配薯条🥑 $138 比“香浓牛油果酱”吸引左点呢个汉堡!估唔到咁好食!外脆内软嘅包包,夹住流心蛋,下面系一大件炸鸡扒,外皮炸至酥脆仲加左香浓嘅蛋黄酱,鸡肉嫩滑有肉汁一D都唔干,再下一层系一大片新鲜蕃茄同波菜沙律,再来一层浓浓嘅牛油果酱夹返住个包包!惊喜!好味!薯条系我钟意嘅粗薯条,炸得啱啱好!份量好足!🍶白酒煮蚬配意粉🍝$98 除左摆盘几靓真系好啱打卡,最重要都系好味!白酒煮蚬粒粒涨卜卜清甜爽口,意粉软硬适中!白酒汁香浓带有点辣,配菜有小小沙律菜,翠肉瓜粒,大葱同蒜头等,好清新同惹味! 🍵超级水果茶🍓$15-好足料好多水果,唔会一味假甜,好fresh。 🥭芒果菲芷🧊 $15-夏天点少得沙冰!每一啖都好似食紧芒果咁!正!
香浓牛油果酱炸鸡汉堡配薯条
香浓牛油果酱炸鸡汉堡配薯条
🍗香浓牛油果酱炸鸡汉堡配薯条🥑 $138
白酒煮蚬配意粉
白酒煮蚬配意粉
🍶白酒煮蚬配意粉🍝$98
超级水果茶,芒果菲芷