2021-11-09
一直都觉得香港唔系太多好食既台湾面,听朋友讲依间都几好,就一于黎试下系咪真系好食。夜晚时间基本上都好多人排,如果要食既话我建议系手机用”gulu”拎左飞先,咁就唔使等咁耐。手机拎左飞大约半个钟左右就入得,铺头比较细,所以都坐得比较逼,墙上面贴左好多佢地既产品,有拌面同各种小食都有。我地今日唔系太肚饿,所以净系叫左两个主食加一个小食,分别系红烧牛肉牛筋面 / 麻辣肉燥拌面 / 盐酥鸡。红烧牛肉牛筋面,牛肉好淋,唔使点咬就食到,个汤有阵阵香料味,加埋酸菜食都几开胃,但我发觉加左佢地自家制既辣椒酱完全系将成碗面升华左,钟意重口味少少既一定要加,会令成碗面好食好多。麻辣肉燥拌面,依个系出奇地好食,超级开胃,唔会太辣,好惹味,令到人食唔停既选择。盐酥鸡,炸粉唔会太厚,食菅都唔会好干,有人觉得佢好淡,但我自己唔食咁咸就觉得岩岩好,钟意咸D可以自己再落调味粉。