2020-03-08
自从上次系荃湾食过间超抵食又高质既石板牛之后一直念念不忘,但荃湾实在太远,男朋友揾到呢间系深水埗,见评价唔错,一于去试吓。饮品同食物都系自己售卖机到买票,好似日本连锁店咁, 亦有围裙可以拎,防止比油弹到件衫。店员为我地挑选左两款抵食牛扒,一款系牛肩排,另一款系牛柳,Order左牛扒就可以任食自助吧嘅饭、汤同埋沙律。自助形式唔错,如果唔够饱可以任添饭或者饮汤,不过今次我哋冇饮汤同埋食沙律,只系要左个饭,加埋两块牛扒已经好饱。牛肩排 180g $80虽然重量轻过牛柳,但睇落更厚肉更大件,牛事先已加盐同黑椒,食落好够味,亦有牛既香气,唔洗再蘸酱汁,肉质嫩滑。上盘时系一成熟,可因应自已喜好再系石板上烧,keep住食到热辣辣既牛扒👍🏻牛柳 200g $110卖相冇牛肩排咁靓,但牛味更浓,肉质更嫩滑,但要小心烧到岩岩好就要拎起放入碗,over左就会冇咁好食。如果唔要求靓景/坐得好舒服,呢间既牛扒值得一试。
牛肩排 180g $80
牛柳 200g $110
如果唔要求靓景/坐得好舒服,呢间既牛扒值得一试。