2024-02-01 124 浏览
喺尖沙咀行街行到肚饿,第一时间就谂起AK老板哥哥间拉面店「#日暮家 面匠」😻 拉面有几款味道选择,总有一款啱你心水😛🍜#琥珀拉面:即系 #黑松露蚬贝酱油汤拉面,配 #慢煮豚肉 加 #鸡肉叉烧,另外仲加咗只 #溏心蛋 🥚 汤底唔算咸,但黑松露味唔够重🥲 不过我几钟意入面配蚬肉同鸡肉叉烧~感觉冇咁肥腻😋🥟食拉面可以加钱配小食+饮品,我加咗3只 #羽根饺子。饺子味几好,可惜好快就冻咗🥹🐥另外屋企人再加咗个 #天妇罗无骨鸡翼 配 #明太子酱。我本身唔钟意食鸡翼,但呢碟鸡翼又几好食㖞🤤 值得试吓~👍🏻👍🏻👍🏻🍵饮品方面,我拣咗 #日暮家黑豆茶 😼 食完拉面再饮黑豆茶,清清哋解吓腻,感觉非常好😺下次嚟再试吓唔同味嘅拉面先~~😽

琥珀拉面
溏心蛋

羽根饺子

天妇罗无骨鸡翼(明太子酱)

日暮家黑豆茶
下次嚟再试吓唔同味嘅拉面先~~😽
琥珀拉面
溏心蛋
天妇罗无骨鸡翼(明太子酱)
日暮家黑豆茶