餐厅: 金祥排骨麵
资讯:

2021-01-03 536 浏览
下午5点前到达这间面店,有大约10个人喺度排紧队。𠮶阵时谂会唔会食唔到呢(店舖6点钟关门啊),好彩等咗10几分钟后就有得坐低。餐牌有炒面或饭拣,不过我哋始终对上海汤面兴趣大啲😝两只饿鬼喺𠮶日叫咗好多嘢食👇🏻▫️菜胆排骨云吞面 (HKD45)▫️牛腩排骨云吞面 (HKD50)▫️酥炸云吞 (HKD17)▫️炸鲮鱼肉腐皮卷 (HKD20)上菜速度快,排骨跟面分开上,唔怕啲汤将炸排骨浸到腍晒。碗面送上枱时仲热辣辣㗎 (唔系讲笑,我食完碗面嘅时候啲汤仲冒紧烟)。好多人话排骨系必食嘅,我觉得都讲得啱。一大件排骨切开一块块,外面炸到好酥脆,肉质好腍。云吞大大粒,一只汤匙羹勉强载得住。$45一碗面仲要咁多料,味道唔差食得过呀。我哋对两碟炸物都好满意。酥炸云吞咬开时弹到啲脆脆周围都系😂鲮鱼肉够弹牙,同其他食物一样即叫即整。呢间价廉物美,用心去做嘅小店值得大家去支持。

▫️菜胆排骨云吞面 (HKD45)
▫️牛腩排骨云吞面 (HKD50)
▫️酥炸云吞 (HKD17)
▫️炸鲮鱼肉腐皮卷 (HKD20)

呢间价廉物美,用心去做嘅小店值得大家去支持。