2022-02-13
/ ᴅᴇᴀʀ sᴇɴᴅᴇʀ, ɪᴍ ᴄᴜʀʀᴇɴᴛʟʏ ᴏᴏᴏ. ᴘʟs ᴅᴜɴ ғɪɴᴅ ᴍᴇ (;´༎ຶٹ༎ຶ`) /꧁𝗢𝘂𝘁 𝗼𝗳 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗲꧂土瓜湾人气新啡店 | 店名有创意呢叫得𝙤𝙤𝙤走慵懒风都几make sense店入面有几个豆袋位 可以躺平住饮啡都咪话唔chill仲令我谂起以前天地堂折(训)智华嘅时光 (ikyky)见到不少人话出品高质又难得去开土瓜湾就拜访下不过可能叫唔啱野再加新年只有限度供应某些节日限定甜品我就觉得野食同啡都麻麻地 just average而且以轻食如ᴛᴏᴀsᴛ/ sᴀʟᴀᴅ/ ʙᴀɢᴇʟ/ ʏᴏɢᴜʀᴛ ʙᴏᴡʟ 为主肉食选择不多 ☽ 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑠𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 𝑎𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑡𝑜𝑎𝑠𝑡 $𝟡𝟘牛油果混合ʏᴏɢᴜʀᴛ系几创新但就无觉得特别好食不过块ᴛᴏᴀsᴛ就不错 软得黎又有点点拉扯感系我喜欢的口感☽ 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝐶𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑠𝑎𝑙𝑎𝑑 $𝟙𝟚𝟘好日都唔食菜嘅🦦为左要食肉而ᴏʀᴅᴇʀ sᴀʟᴀᴅ🤣🤣🤣🤣鸡肉调味不错 肉质过得去🦦话ᴅʀᴇssɪɴɢ太少 我会话系健康路线啦其实都够味嘅 ☽ 𝐵𝑎𝑛𝑎𝑛𝑎 𝑝𝑢𝑑𝑑𝑖𝑛𝑔 $𝟟𝟝好甜好腻 好有传统面包舖
꧁𝗢𝘂𝘁 𝗼𝗳 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗲꧂
土瓜湾人气新啡店 | 店名有创意呢
叫得𝙤𝙤𝙤走慵懒风都几make sense
店入面有几个豆袋位 可以躺平住饮啡都咪话唔chill
仲令我谂起以前天地堂折(训)智华嘅时光 (ikyky)
见到不少人话出品高质又难得去开土瓜湾就拜访下
好甜好腻 好有传统面包舖卖啲甜品嘅ғᴇᴇʟ
一层ᴄʀᴇᴀᴍ一层蛋糕再几片香蕉
唔系太系我想像中嘅嘢 同有啲ᴏᴠᴇʀᴘʀɪᴄᴇᴅ
☽ 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $𝟜𝟝
💬 ʀᴇʟᴀᴛɪᴠʟʏ ɪᴍᴘʀᴇssɪᴠᴇ嘅位系sᴇʀᴠɪᴄᴇ 落单会问你点称呼然后每次sᴇʀᴠᴇ食物都会先叫你个名 几ᴘᴇʀsᴏɴᴀʟɪᴢᴇ 不过总体而言不值特意黎排队食
ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦7.3/10 👱🏻♀️7/10
♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 Out of Office (土瓜湾)
土瓜湾美善同里8号美怡大厦地下1-3号舖