2022-05-24
Cocolo Tokyo Cake Factory之前已经有听过同事推介呢间位于囍帖街嘅日本人气过江龙苹果批专门店 Cocolo Tokyo Cake Factory因为返工都系附近 每次经过都会闻到好香嘅苹果批味今次lunch time 专登过去买翻公司试下间铺细细间 唔算好大 位置系利东街地库 小店有一个蛋糕柜,一个热批柜蛋糕有好多款,分别有特浓朱古力蛋糕,草莓蛋糕,芝士蛋糕,焙茶蛋糕, tiramisu 蛋糕等等批类除左苹果批 其实仲有柠檬批, 甘薯批不过第一次黎 梗系要试下佢哋嘅人气商品苹果批啦我另外都买左两个蛋糕tiramisu 蛋糕同焙茶蛋糕当下午茶👍人气青森苹果批 ($35)个苹果批比想像中大 同埋都好有重量第一下咬落去就feel 到酥皮好酥脆好香口咬到中间吉士酱,多到必晒出黎, 吉士酱甜味适中, 唔会太甜太腻里面嘅苹果都系日本直送嘅青森县苹果🍎苹果切得都算大粒 好有咬口 同埋好清甜个苹果批咁大个 食完都好满足好饱日本Tiramisu 蛋糕($30)日式焙茶蛋糕($30)两个蛋糕texture都好松软佢地都系双层嘅忌廉蛋糕 中间嘅cream都好厚一层 正蛋糕面层厚厚嘅奶油
因为返工都系附近 每次经过都会闻到好香嘅苹果批味
今次lunch time 专登过去买翻公司试下
间铺细细间 唔算好大 位置系利东街地库
小店有一个蛋糕柜,一个热批柜
批类除左苹果批 其实仲有柠檬批, 甘薯批
不过第一次黎 梗系要试下佢哋嘅人气商品苹果批啦
人气青森苹果批 ($35)
个苹果批比想像中大 同埋都好有重量
第一下咬落去就feel 到酥皮好酥脆好香口
里面嘅苹果都系日本直送嘅青森县苹果🍎
苹果切得都算大粒 好有咬口 同埋好清甜
个苹果批咁大个 食完都好满足好饱
日本Tiramisu 蛋糕($30)
日式焙茶蛋糕($30)
两个蛋糕texture都好松软
佢地都系双层嘅忌廉蛋糕