2022-08-17
成日经过megabox一楼嘅时候都会见到呢间Pancake House HoiHoi成日有条人龙,今日早左收工见未有人龙即刻冲入去!三重蜜瓜梳乎厘班戟($128)卖相好吸引,数量限定仲要系得意蜜瓜造型嘅梳乎厘班戟,表面舖满日本蜜瓜味轻忌廉,班戟蛋味几香,口感绵密松软,加埋士多啤梨果肉、软心云呢拿籽吉士酱夹心,每啖都好满足,劲想encore!芝士素汉堡包配薯条($98)Hoi Hoi原来仲有Green Monday menu,呢度嘅素汉堡火炙芝士、两块煎香素汉堡加上新鲜蕃茄、生菜,味道一样出色!虽然未做到食全素,起码可以间中食素对环境保育出一分力!手冲浸泡式精品咖啡($78)用咗玻璃酒壶同威士忌闻香杯上嘅手冲咖啡,精致打卡造型,咖啡好香偏nutty,质感偏清加上苦度弱好易入口,饮完会有淡淡余韵。朱古力牛奶咖啡($42)超浓郁同少少嘅朱古力苦味,但完全无盖过咖啡嘅香气,唔会太甜,超推荐呢杯mocha!值得一赞嘅系店员服务超好,除咗有礼貌,仲会留意客人有无特别需要,例如我哋叫咗一甜品一咸品,佢哋就会摆每人两套餐具同碟,又会查询客人偏好嘅咖啡口味,务求做到令客人满意嘅咖啡,好窝心!