早排天气热辣辣☀️,同男朋友喺铜锣湾行街行到出晒汗💦,愈行愈觉得口渴。于是,我哋就决定去「珍奶街」(渣甸街) 呢间新开嘅人气泰国过江龙茶饮店😆~·茶饮店设有座位俾客人堂食,但座位数目唔多,我哋见有太多人,座位又坐满晒🙈,所以决定选择外带饮品。顺带一提,店舖除咗出售茶饮之外,仲有出售自家品牌嘅茶叶产品,等客人可以买番屋企慢慢细味😋!·呢度最出名嘅就应该系 ,话茶香又奶滑,味道香浓,系嚟到必饮!不过呢~我同男朋友今次就偏偏唱反调👻,反而点咗 同埋 。 · 味道香浓,朱古力同咖啡嘅比例恰到好处😆,唔会掩盖大家嘅味道,所以冇话朱古力味重啲又或者咖啡味重啲咁,系杯值得推介嘅mocha😉!· 系呢度嘅招牌饮品,味道清新,充满玫瑰味道❤️,而个杯印有玫瑰花图案,打卡最适合不过😍!听讲玫瑰花茶功效多多,例如:排毒、降血压、舒缓精神紧张...等,所以都值得一试😋!(照相之际,男朋友已经饮咗一截😝) ✨妹猪仔👧🏻💬: 两杯嘢饮都系HKD$32,价钱尚算合理。饮品只可以选择甜度,但系冰量固定,唔可以选择少冰/走冰,感觉饮咗几啖之后就冇晒,只剩下一大半冰块🙈。不过可能咁先做到正宗嘅泰国风味🇹🇭,同时亦做到令人透

呢度最出名嘅就应该系 [正宗泰式国奶茶🥤],话茶香又奶滑,味道香浓,系嚟到必饮!不过呢~我同男朋友今次就偏偏唱反调👻,反而点咗 [泰国朱古力咖啡🍫] 同埋 [泰国蜂蜜玫瑰花茶🌹]。

[泰国朱古力咖啡🍫] 味道香浓,朱古力同咖啡嘅比例恰到好处😆,唔会掩盖大家嘅味道,所以冇话朱古力味重啲又或者咖啡味重啲咁,系杯值得推介嘅mocha😉!
泰国朱古力咖啡

[泰国蜂蜜玫瑰花茶🌹] 系呢度嘅招牌饮品,味道清新,充满玫瑰味道❤️,而个杯印有玫瑰花图案,打卡最适合不过😍!听讲玫瑰花茶功效多多,例如:排毒、降血压、舒缓精神紧张...等,所以都值得一试😋!(照相之际,男朋友已经饮咗一截😝)
泰国蜂蜜玫瑰花茶

✨妹猪仔👧🏻💬: 两杯嘢饮都系HKD$32,价钱尚算合理。饮品只可以选择甜度,但系冰量固定,唔可以选择少冰/走冰,感觉饮咗几啖之后就冇晒,只剩下一大半冰块🙈。不过可能咁先做到正宗嘅泰国风味🇹🇭,同时亦做到令人透心凉嘅消暑饮品。
15 分钟 (外卖自取)
泰国朱古力咖啡
泰国蜂蜜玫瑰花茶