2015-06-09
百德新街原来已经唔觉唔觉噤开咗好多间餐厅,仲要间间都噤好评又多人!今次就拣咗最多人等嘅一间虽然真系要排一段时间,但通常好食嘅嘢都系要等耐啲嘅餐厅嘅环境几好,不过就系太多人等,唔好意思坐噤耐,所以食完就揾其他地方饮嘢喇!而且都系采取先order and check,再番位等食两个女仔唔敢叫太多,先叫个沙律、鸡翼同薯条再,再叫个汉堡share就得喇!好彩见到隔离台嘅汉堡size,够哂两个人食,如果叫足两个就一定浪费食物喇!先到嘅系呢个烤带子沙律!5大只带子唔呃人,带子刚熟,唔会烤得太韧而沙律菜好爽,份量又多,加埋个汁,好醒胃如果菜切得细块啲就仲好香喷喷嘅香烤鸡翼,炸完又唔太油,炸粉薄而鸡嫩,正咸咸地都几啱做下酒小菜!我哋个主菜!鹅肝牛肉芝士汉堡!睇吓啲芝士半溶紧嫁!我仲加咗大烤菇做topping!拉开睇个半溶芝士就更明显喇!大份到噤,好难一啖食到哂全部,所以我都系要先分尸先!最特别系个大烤菇系好多汁嫁鹅肝煎得外香又脆,内面就keep到软稔嘅状态食落好香又唔腥牛肉刚好熟,唔会有血水,但又牛味十足!唔错唔错!食埋啲配菜,其实已经饱咗九成最后嚟埋个芝士旋风薯条!又系半溶嘅情况,好饱但都好难抗拒薯
我哋个主菜!鹅肝牛肉芝士汉堡!睇吓啲芝士半溶紧嫁!
我仲加咗大烤菇做topping!
最特别系个大烤菇系好多汁嫁
鹅肝煎得外香又脆,内面就keep到软稔嘅状态食落好香又唔腥
最后嚟埋个芝士旋风薯条!又系半溶嘅情况,好饱但都好难抗拒薯条又脆,结果都系清晒先走人
过程中,我都叫咗杯Peach Tea嘅!果味浓但又唔死甜,good
呢间餐厅,由排队到食完走人都keep住噤多人,噤有人气!好惊人!不过有噤嘅食物质素同环境,而价钱又唔高,确实又几吸引嘅,相信人龙嘅情况应该一直持续!