2023-09-29
大红袍火锅店系一间非常受欢迎嘅火锅店,环境舒适,服务态度好,而且菜式多样丰富,真系一个好好嘅用餐选择。我今次嘅点餐包括咗好多道菜,其中一道我特别推荐嘅菜式系「金屋藏娇」。金屋藏娇系汤底入边有半只鲜鸡同埋冬瓜、虫草花、花胶等,呢啲食材组合一齐煮汤,可以带出一个浓郁嘅汤底味道,好滋味。特别系鲜鸡带嚟嘅香味同汤底嘅滋润,令味道更加丰富。除咗金屋藏娇,我仲点咗其他嘅菜式。顶级安格斯牛颈脊系我另一个推荐,牛肉质嫩滑,入口即化,肉味浓郁。饺类方面,我推介「黑松露肉蟹饺」同「韭菜饺」。黑松露肉蟹饺有独特嘅松露味道,饺皮薄脆,内里有肉蟹鲜香。韭菜饺则有新鲜嘅韭菜味道,口感鲜美。猪粉肠同猪腰都系传统火锅菜式,份量十足,猪肉鲜嫩多汁。我仲点咗鱼标同油麦菜,鱼标鲜嫩,油麦菜清脆爽口,好适合火锅。