2024-08-04
有一间餐厅,不论平日定红日,下午定晚上,永远都有一条小人龙排队中。出于吃货的本能,我心中暗暗起誓,始终有一天我一定要会一会佢🤣公布战果如下:✨美国牛肋肉串烧✨ $88牛肋肉非常嫩滑,调味做得非常好,带少小焦香味,好食😋✨红咖喱五花腩✨$98这个好有新意,配五花腩真系第一次食,估唔到非常有惊喜。红咖喱浓稠适中,浓味得来唔会令你觉得口渴,香辣得来唔会抢喉。五花腩煎得甘香,搭配香浓咖喱,真系可以送几碗饭食😍✨鲜菠萝海鲜炒饭✨ $118 一上枱超级震撼,手机必须食先。以整个新鲜菠萝呈上,整个海鲜炒饭份量超高🤩。内有数只鲜甜大虾球、爽脆鱿鱼、还有腊肠粒、青豆等,十分足料。最重要面头铺满大量肉松😍😍😍令到整个饭更香口更有层次。还附送原条烧菠萝,微微烧到㶶边,咬落酸甜爆汁,好正。✨芭堤雅泰奶雪山✨ $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 一食三味😍泰式奶茶粉丝必须要叫‼️一味:以浓郁嘅珍珠奶茶打成绵绵冰,好味又透心凉,食到底也10分够味❤️仲要搭配Lotus 饼干,超级开心。二味:店家很有心思,还附送cream,落后更加香滑。三味:洒上附送的曲奇脆,脆滑交替,食落口感更好。绝对是满分的泰式甜品😋为咗佢,我一定会再去
✨美国牛肋肉串烧✨ $88
牛肋肉非常嫩滑,调味做得非常好,带少小焦香味,好食😋
✨红咖喱五花腩✨$98
✨鲜菠萝海鲜炒饭✨ $118
✨芭堤雅泰奶雪山✨ $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
一食三味😍泰式奶茶粉丝必须要叫‼️
二味:店家很有心思,还附送cream,落后更加香滑。
三味:洒上附送的曲奇脆,脆滑交替,食落口感更好。
绝对是满分的泰式甜品😋为咗佢,我一定会再去😂可想而知有几好食。
想睇更多介绍,马上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食匀元朗 #big_big_foodie食匀香港