2022-09-22
Cookie Vission - 大坑网上见到大坑有一间人气热卖既曲奇,所以一于去拜访一下,店舖装修非常简单整洁,以绿色同白色做主调,环境几舒服。其实如果有位置可以买完坐低食同饮杯咖啡都几唔错,可以店舖唔大,所以大家都排队买几个包/曲奇走,平日下午都大排长龙,好难想像周末条龙会有几长😂排左大约10分钟买左一个曲奇一个包试下。Epic Chocolate-$50一个曲奇$50黎讲其实相当贵,不过当食落就明白点解。佢属于一个软身的曲奇,而且曲奇内非常足料及朱古力味道非常浓烈,曲奇内的朱古力系流心甚至可以用爆浆黎形容,一路食一路走出黎,其实如果呢旧野响街到食都几论尽,由于佢系偏甜,所以食哂一个都几腻,不过值得一推Yuzu Hojicha Brioche-$50Yuzu Hojicha Brioche系一个几大个既包,入面都系充满流心甚至可以用爆浆黎形容既焙茶馅,另外有一阵阵既柚子香味成个感觉好fresh。底有一层麻薯相当烟靭,成个包口感非常丰富总结,去开大坑值得买返几个返屋企试下
Epic Chocolate-$50
Yuzu Hojicha Brioche-$50
总结,去开大坑值得买返几个返屋企试下