2015-05-28
难得有得放早个几钟,当然想早啲食饭早啲番屋企休息啦!上网见到呢间日式火锅都有好多笑脸,一于就嚟试吓先!不过好彩我放早咋,因为坐低后去拎嘢食,已经见到好多人排紧队喇!早到早享受一向钟情于甜豉油汤底嘅我哋,决定会一会呢但甜豉油加棉花糖组合!先落牛脂肪粉,融咗啲油之后就加入洋葱炒香!未食就已经闻到好香牛味同洋葱香喇之后加埋棉花糖落去炒,炒到融之后就加汤,等滚起就食得!呢个简直系视觉同味觉嘅享受呀等汤底ready个时,食住三文鱼剌身先!剌身色泽唔错,而且切得厚身又肥美,食落好有鱼油香,正!之后仲拎咗个沙律叹吓先!自助沙律bar都有几多选择,最钟意系个小蕃薯!细细个又甜又有少少粉,最好系冻冻地,唔会食完太济!难得去觅食,拣咗和牛级,肥瘦适中,份量几大碟!和牛渌一渌就食得!虽然唔系入口即融噤夸张,但就好嫩口,牛味好够!屋企人食到停唔到口,足足食咗三大碟呀除咗牛之外,仲有豚肉同鸡肉任食!豚肉切得薄,唔驶等太耐就食等!鸡肉系渌几耐都保持到噤滑身成为今餐嘅黑马!翻本之选嘅海鲜拼盘!好多种类下!食完仲可以指定种类refill!带子肉质结实唔松散,生蚝又新鲜,渌完又唔会缩太多今次净系我自己都食咗两大盘,抵呀
难得去觅食,拣咗和牛级,肥瘦适中,份量几大碟!
出面自助bar都有好多选择,有冻盘、沙律、打边炉嘅料、熟食同饮料!refill得快,种类又多!好似小型自助餐噤呢
和果子好吸引,烟烟韧韧噤,好有啲似果冻!内面嘅豆沙都好甜!
呢个自助嘅甜品bar都好正,啱晒我哋呢啲钟意自己搞搞震嘅人!爆谷、棉花糖同乳酪雪糕咩有有
最后拎咗呢个蜜桃汁嘅原味乳酪雪糕做happy ending!
如果系旺区嚟讲,呢间日式火锅系好正,服务好、食物同卫生真系无得弹!一出门口就即刻想再嚟过喇