2021-08-24
大围依间超人气盒子吐司E for Egg,我哋由开店讲话要试吓,讲到人地细舖搬大舖,终于都比我试到啦🤣新店靓过之前好多❤️以日式木系为主,感觉舒服!店内座位都唔多,around 15-16个位🧐。我地星期日为咗唔想排队,晨咁早喺佢未开门之前5分钟到达,但系....我地前面已经有10个人等紧🥲好彩,我地岩岩好入到第一轮咋!金沙软壳蟹滑蛋盒子吐司 🍞(HK$70)卖相同味道都好正,必试推介🤤软壳蟹偏淋身,吐司亦比较重牛油,但加入滑蛋同Honey mustard酱好match! 整体好食!香蒜黑松露杂菌拉丝芝士盒子吐司(HK$65)比起上面件软壳蟹有点儿失色,但黑松露味浓,拉丝感比想像中少,要赞下件吐司,脆口唔太油,唔错!上面两款盒子吐司都配有蕃薯条&沙律❤️ 蕃薯条正,但得4条咋☹️Iced E For Egg Coffee (HK$48)如果唔系杯野个样得意,我真系好少会order奶盖coffee,中间黄色扮蛋𠮶度系南瓜蓉酱!味道还可以,咖啡味可以再浓少少!奶盖味亦唔系太出!Black Sesame Charcoal Latte (HK$41)就是浓浓嘅黑芝麻味加淡淡咖啡味,唔会太甜,一般般