2023-11-02
我最爱嘅「Cinnabon 」肉桂卷专门店,最近开咗新分店喺启德新商场AIRSIDE,今日去𠮶边探朋友,梗系顺便要朝圣,呢间新分店又大又靓,而且仲有舒适嘅座位可以慢慢食,食完之后重可以买佢哋嘅礼盒探朋友😋😋又再介绍吓「Cinnabon」来自美国,主打肉桂卷,响1985年在美国西雅图开了第一家店,后来更陆续推出迷你肉桂卷、肉桂棒等等,更有不少独家饮品供应,在48个国家开了过千分店,唔讲唔知原来好多人钟意肉桂卷,而家香港都有四间分店喇🤗🤗新店仲有好多期间限定,其他分店系冇得食㗎,例如咸食嘅SNACK BITES 滋味一口卷 ,黑芝麻花生酱 Minibon今次都系第一次食,等候期间见到店员即叫即焗所有食物,出炉嘅时候真系超级香又新鲜👍🏻👍🏻🫔▪️MINIBON点咗两款其中一款系我最爱嘅朱古力口味,另外一款系期间限定嘅黑芝麻花生酱,咬下去是浓浓嘅花生酱芝麻嘅味道,口感湿润好味道🥜黑芝麻花生酱(期间限定)$ 39🍫朱古力$ 36 🍪▪️COOKIES 🍫朱古力一口卷曲奇 $ 33曲奇竟然都可以包住一粒BONBITES响里面,真系好有创意,估唔到口感有几得意几好味🥧▪️SNACK BITES $ 39A
新店仲有好多期间限定,其他分店系冇得食㗎,
🫔▪️MINIBON
🥜黑芝麻花生酱(期间限定)$ 39
🍫朱古力$ 36
🍪▪️COOKIES
🍫朱古力一口卷曲奇 $ 33
🥧▪️SNACK BITES $ 39
AIRSIDE 此店限定,滋味一口卷有四个口味,用Bon嘅面团做批底,口感烟韧有松软,再加上唔同嘅配料,一口一件香口好味道,买一份加一杯咖啡就可以当一个午餐喇
🥔烟肉薯仔菠菜
🧀️五重芝士蕃茄
🥓烟肉西兰花
🥬青酱香蒜菠菜
▪️CHILLATTAS
🍓草莓乳酪 $ 45
像奶昔一般幼滑的口感,极度诱惑,浓嘅士多啤梨香味,仲加上一层厚厚既Cream ,邪恶又甜美
▪️冷泡咖啡系列
🤎经历肉桂 $ 48
佢哋嘅冷泡咖啡一向都系好推荐,同埋冲得好好饮,有肉桂味道,我当然唔会错过,香浓香滑嘅冰冻咖啡,洒上一层厚厚超香嘅肉桂粉,快乐😄
🏃♂️🏃♂️外卖仔之选🎁🎁
想外带买比亲朋好友一样好方便,唔同款式都有唔同嘅组合可以选择,我今日就买咗迷你肉桂卷九件装带返去俾我嘅同事一起品尝
🫔一盒九件套装 (经典组合)$ 295
分别有三个佢哋最经典嘅口味
经典肉桂卷、焦糖胡桃、朱古力