2019-03-17 23 浏览
今日嚟到旺角做嘢,揾个地方食下晏昼都唔容易,到到都好多人,呢间店舖都不例外,大家如果嚟呢度食就要有心理准备,不过人流非常之快,座位嘅都算系舒服,呢度嘅食物选择有一般茶餐厅嘅例歺之外,仲有一啲嘅中式点心选择,最重要嘅系佢哋有我超钟意嘅咖喱汤河!有机会都要试吓佢哋嘅菠萝包,其实佢哋啲鸡蛋真系炒得好好味,配左菠萝包应该劲好食!我叫咗嘅例歺,我超级欣赏佢哋嘅蛋蛋,系太阳蛋一定要叫,蛋黄嘅汁有好多好多,唔知佢哋用咩鸡蛋,好香好滑,佢哋嘅多士亦都好好味,系唔驶加钱架,茄汁通粉亦都好好味,佢哋嘅茄汁食得出系用新鲜嘅蕃茄煮成嘅,汤亦都饮晒!我个朋友仔就叫咗猪软骨饭,佢哋配埋只鸡蛋㗎,里面嘅打啰仍然系留心嘅,所以佢哋食嘅时候可以捞埋啲饭一齐食,猪软骨好林好滑,仍然保持有好香嘅肉味!我自己都推介呢一个!我就超级推介呢一个咖喱汤鸡肉河粉,我哋嘅咖喱汁煮得好香浓㗎,拎埋啲咖喱汁嘅河粉完全吸收左香浓嘅咖喱味,好好味,而且佢哋嘅鸡肉咖喱亦都好入味,鸡肉好弹,保留左肉汁嘅鲜味,超赞!呢个配搭真系唔错!难怪呢间铺人流咁多啦!