2019-11-21 790 浏览
约左朋友出旺角食饭,见到有间几吸引既拉面舖就去左试。我哋去到果阵门口有几个人排紧队,店员会出黎比张menu你拣住先,拣完就入去坐低等佢送菜。我拣左烧海虾味豚骨拉面,朋友叫左鲣鱼味豚骨拉面。舖头有写住自己拉面既分量系比普遍食到既多,所以好似我比较细食既朋友可以拣150g分量,其实都好够饱。Menu我既烧海虾味豚骨拉面。海虾分量十足,汤底好香既海虾味。叉烧略嫌唔够腍,面既分量超多,食到好饱。朋友叫既鲣鱼味豚骨拉面,可以见到汤底颜色同我既海虾味唔同。佢个汤底较浓,鲣鱼味都几香,略缣重口味左少少。佢旧叉烧就好腍好正。舖头比想像中多座位,星期四晚黎讲,七点几未坐满人,可以慢慢叹。面既分量超多,味道唔错,店员既服务都几好,好有礼貌。
约左朋友出旺角食饭,见到有间几吸引既拉面舖就去左试。
我拣左烧海虾味豚骨拉面,朋友叫左鲣鱼味豚骨拉面。

Menu
烧海虾味豚骨拉面