2023-01-30 232 浏览
呢间甜品店系由人气男团Mirror成员Anson Kong开嘅,用佢养嘅猫猫做主题,一开就吸引到好多粉丝同食客帮衬~呢日终于抽时间同朋友一齐去试下,我哋叫咗甜品店嘅招牌芝麻冰(芝麻系AK养嘅猫猫之一)、两款猫猫造型卷蛋 — 试咗原味同抹茶味~ 仲有焙茶心太软~卷蛋好大件!原味好有蛋香,d cream好绵!抹茶味好清香,但啲cream就无咁绵~ 而焙茶心太软有配一个猫掌形嘅云呢拿雪糕,焙茶味浓淡适中,配甜甜地嘅雪糕好好味~ 至于芝麻冰….. 真系好可爱😍 而且好大份!淋炼奶都唔会好甜,入面仲有一球豆腐味嘅雪糕,配搭好match!不过真系太大份….. 4个人share都食唔晒🙈 下次再试可以留肚/食少啲正餐🤪

2023-01-29