2022-11-20 31 浏览
再访Peek-A-Poke‼️之前其实都介绍过一次 但今次试咗其他配料 觉得呢个配搭都几惊艳到我 呢个配搭系我会encore嘅poke!!💛𝗣𝗼𝗸𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 - 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 + 𝗢𝗰𝘁𝗽𝗼𝘂𝘀 ($108)上次试过吞拿鱼觉得麻麻地 今次就拣双拼三文鱼同八爪鱼🐙三文鱼都算新鲜肥美 八爪鱼都算弹牙 两款份量都算多~配料就拣咗海带芽、枝豆仁同蟹籽 配料仍然系超足料❗️但海带芽真系几加分 由于我拣咗铿鱼酱油 系属于比较淡味嘅酱汁 但加上海带芽嘅咸味 捞埋啲沙律同饭食就一流🤤另外配埋啲蟹籽就好岩打卡ʕ•ᴥ•ʔ调味料可选紫菜丝、芝麻、木鱼丝等 我就梗系全部都要(*¯︶¯*) 紫菜丝同芝麻必加 为pokebowl增加不少口感❣️𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ($38)本来谂紧两者会唔会唔太夹 但因为个一朝饮咗杯好难饮嘅抹茶 觉得忿忿不平 要饮返杯好饮啲嘅😂😂但佢都几惊艳到我‼️卖相真系100分 而且抹茶味都几香浓 配上暖暖嘅鲜奶 宜家都好想再饮返杯🥺推荐大家都去嗌返杯叹吓ʕ•ᴥ•ʔ❣️觉得呢个配搭真系唔错 调味同味道各方面都做得几好 而且份量极多极满足 另外野饮都值得推荐!!💛推荐指数:🌟🌟🌟🌟

𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ($38)

推荐指数:🌟🌟🌟🌟