2024-05-20
打工仔返工无精神就当然要靠饮咖啡提神,虽然湾仔有好多不同连锁店选择,但无人会嫌多,见到有间COTTI COFFEE新开,上网一查原来系国际连锁品牌,仲要系阿根廷国家足球队赞助商,而湾仔系佢打入香港第2间分店。由于新店开张做优惠,平均一杯咖啡都系20几蚊,系港岛区买到20几蚊既咖啡真系唔简单,于是download左佢apps落单,买完会通知你大概几多分钟可以去拎,十分方便,岩晒追求效率既香港人。咖啡选择都好多,除左大路既美式、鲜奶咖啡,佢另外有2杯颜色好特别既”潘帕斯蓝厚乳茉莉咖啡” 同 “蜜瓜茉莉厚乳咖啡”,蓝蓝绿绿咁样都几得意。我最后叫左杯 “星尘厚乳咖啡”,系黑糖鲜奶咖啡加黑糖晶球,拣左半糖,入口唔会死甜,咖啡香气十足,黑糖晶球口感烟韧,成杯野都好好饮,即刻成个人叉晒电。怪唔得创办唔够2年已经成为全球国际性品牌,因为佢性价比真系不错,比其余连锁品牌差不多平$10,但质素并无比下去,如果系附近做野既不妨可以一试。