2023-12-16 28 浏览
人气过江龙拉面餐厅!今晚9点入到去,完全唔使等位,店员安排咗吧枱俾我坐。听人讲呢度嘅牛筋几好食,于是我就嗌咗一碗试吓。合理价钱!一上到嚟,即刻饮啖汤先,汤头劲浓郁,劲重猪骨汤味,直程好似饮紧芡汁咁。Gel住哂个口,配料都唔差,大量木耳,葱花,糖心蛋,叉烧。讲吓只蛋先,呢个价钱嘅应有水准,够晒流心!个面就系似X兰果只直面,但系比佢粗少,呢只面本身质地比较硬,如果想要淋啲,就要同店员讲。粗身啲好,唔好咁挂汤,否则会好咸。(本身饮头啖汤都已经咸到要饮水),叉烧方面,正常发挥啦,又肥又瘦,OK嘅。到个主角就系牛筋,非常之淋,好似食紧啫喱咁!用条脷顶一顶就散晒,而且非常好味!值得推介!去到最尾,谂住饮少少汤,但真系太咸顶唔顺,于是加咗少汤,稀释一下,果然真系易入口好多,最后成碗饮晒!正👍🏼
人气过江龙拉面餐厅!
今晚9点入到去,完全唔使等位,店员安排咗吧枱俾我坐。
听人讲呢度嘅牛筋几好食,于是我就嗌咗一碗试吓。合理价钱!
牛筋拉面

讲吓只蛋先,呢个价钱嘅应有水准,够晒流心!

牛筋拉面