2023-02-12
#海南鸡专门店 早两日工作时经过太安楼,早已闻名依度有好多平靓正美食,可惜次次唔系路过就系大排长龙,今次趁中午饭前有空档,马上把握机会试吓!其中依间海南鸡已经有唔少网友叫我去试,今时唔同往日已经要$40一份。因为之前食咗早餐所以冇加大,附送一杯 #薏米水鸡肉系幼条状,食落口系非常嫩滑,质素高真系唔错,难怪要加鸡👍 幼条状做法似新加坡,当年系牛车水食2蚊坡纸就系依个鸡丝。油饭少少硬身但可以接受,两色酱加姜蓉比较普通。另外薏米水都有惊喜,虽然细细杯但杯底好多薏米,潮湿天气正好🙂鸡的确系唔错,可以考虑成只买,至于鸡饭$40都算可以,但份量就应该唔够饱😅 加上堂食环境唔理想,未试过可以试吓,试过可以买外卖会较好。海南鸡专门店西湾河筲箕湾道57-87号太安楼地下A32B号舖@foodiehck2022 #港饮港食平靓正 #太安楼美食 #西湾河美食 #午餐 #人气之选 #排长队 #海南鸡饭
海南鸡专门店
西湾河筲箕湾道57-87号太安楼地下A32B号舖