2024-12-16 6277 浏览
今日去咗深水埗买电子嘢,之前一路book mark咗呢间老饼店嘅开心果糯米糍,见难得嚟到深水埗,特登兜过去买糯米糍见到有一堆人聚集喺度买糯米糍就知自己无行错,落单俾钱直接行过去姐姐𠮶度就得,之后佢会俾个Number包好糯米糍就会叫你拎开心果糯米糍$12开心果糯米糍一定系必叫,返到屋企一搣开见到满满嘅开心果馅,真系开心到不得了开心果馅甜甜地,但系又有少少开心果嘅咸香,又咸又甜再加咗少少椰丝嘅口感,真系好食到不得了个糯米糍皮超级Q,虽然夜晚食饱饭先食呢个糯米糍,但系都会忍唔住拍晒佢花生糯米糍$6另外见到啲人社交平台介绍花生糯米糍都好值得食,就叫多咗个花生味第二日食个花生馅其实都好正,虽然都系夹咗椰丝,但系又唔会太甜,口感有沙沙嘅感觉不过个皮隔咗一日就真系冇咁Q,下次都系即日食好啲连续食咗两个糯米糍都觉得好正,下次经过深水埗一定会再encore

开心果糯米糍$12
花生糯米糍$6
不过个皮隔咗一日就真系冇咁Q,下次都系即日食好啲

外卖自取