2020-05-11
上到中心2楼,见到电梯口同走廊位企满人,原来大家都喺度等待入座。于Openrice book 左7:30pm,眼见门口店员不停翻揭订座名单,再逐个打电话,邓佢感到忙乱。终于见到店员准备打俾我,8:05pm左右获安排入座。柚子米酒看似白粥咁,上面有啲小冰块保持温度,用木杓分落小碗饮。柚子味好香,而且混入大量柚子皮,感觉好清新。成餐饭最喜欢呢个,其实冇咩饮酒感觉,而且够清新,食完辣同炸野饮好合适。然后期待已久ge芝士炒鸡到了,好多芝士,好邪恶。中间系鸡、年糕同芝士,另外再有饭、菠萝、泡菜、炉边蛋。眼见芝士慢慢溶化,炉边蛋都浮起,急不及待开始食。到店员黎到帮我地炒ge时候,芝士都变焦了。店员再为我地加添芝士,再等芝士溶,店员都好忙,为免芝士再烧焦,我地自己炒。个人觉得唔算好辣,鸡粒唔系炸鸡,唔洗怕热气。三个人食份量刚好。眼见附近食客都有好大份炸鸡+脆薯,令我地都好想食,于是叫左脆薯三重奏,份量唔算,食落好似有蜜糖同牛油味咁,都几好味。海鲜炒粉丝同样唔算大碟,上面有好多八爪鱼仔、虾、蛤,味道唔错,有海鲜味。