2021-07-12 87 浏览
韩式咖啡厅近年都好流行,而且好多呃like食品😆都系色香味俱全~「小火焰」由观塘开到大围,而且成日都大排长龙,梗系要去试吓。餐厅外墙有一幅非常吸睛嘅壁画,上面画咗佢哋Signature嘅熔岩芝士炸鸡面包🧀🍗🍞所以我哋都点左一份试吓。熔岩芝士炸鸡面包都几大份,炸鸡件炸🉐️香口而唔会硬,将上面淋咗酸忌廉酱汁嘅炸鸡放入面包入边嘅香浓芝士酱,攞返出嚟嘅时候见到拉丝芝士包裹住炸鸡🍗真系劲吸引😍除此之外,伴碟嘅粟米脆片都劲好味😆我哋另外点左两个lunch set, 份量都唔少而且价钱合理,唔怪得知咁多学生嚟食。大将黑豚粉丝锅以石锅上菜所以啲汤一路都可以保到温。粉丝吸晒汤汁🍜黑豚肉唔鞋🐷汤汁亦都够浓味,用嚟送饭一流🍚酱烧猪颈肉蕃茄汤乌冬,乌冬份量好多,番茄汤唔会淡茂茂,猪颈肉烧🉐️香口。跟餐加配辛辣小杯年糕,只需$10。酱汁微辣偏甜,年糕烟韧度适中,呢个份量做小食啱啱好。食饱之后再食埋「糯米糍3.6牛乳雪花冰」即刻觉得清凉晒😌

酱烧猪颈肉蕃茄汤乌冬

辛辣小杯年糕