2023-04-15 1064 浏览
非常出名嘅面包舖,好多唔同平台都有报导过,Youtube channel米纸仲揾店主拍过片去深入了解~上个月为咗试佢哋远近驰名、每日出炉三次,每次只有8份嘅千层生吐司,特登十一点到,排咗三个钟😭🥐牛角酥 $18排紧队𠮶时,适逢牛角酥出炉,M小编即刻去买咗个😋一到手,暖暖哋,香气飘逸!外皮由好多层簿簿嘅酥皮堆叠而成,令口感好酥脆 内部软腍,好有牛油香😌 M小编觉得可以媲美Gontran Cherrier🍓草莓酥 $24同牛角酥一样好有牛油香,不过就冇牛角酥咁酥脆,但多咗份草莓嘅清新鲜味。食落粒草莓几甜,再有少少练奶提味,而且酥皮之上有水果,口感好丰富,好味!!🍞千层生吐司(已停售)正正方方嘅形状,同其他包一样香到爆炸!撕开第一层试试,充满拉扯感🤤新鲜出炉嘅外皮微脆,内馅软绵绵,层次分明。不过食到中间,可能系冻咗,会易咗搣烂😣宜家由于太过爆红令店舖、员工心力交瘁,店主都想要啲时间沉淀吓,所以已经唔再卖千层生吐司,但其他种类都一样好好味㗎😋👍🏻

🥐牛角酥 $18

🍓草莓酥 $24

🍞千层生吐司(已停售)