2023-06-13 493 浏览
见到ig d foodie介绍依间新开不久既人气麻糬店 位置相当方便 就系系湾仔地铁站出左行几步 天仁茗茶同找换店隔离 可能咁岩落雨天 唔算多人排队买 上网睇平时都是排哂长龙。 虽然唔系多人 但人流还是keep住咁黎,店员相当快手地一个收钱一个包装,所以都唔会聚集过多人排队等😎价钱方面几抵 大概$7-$8/粒 , 口味款式都好多😎 而今次我就简左4款口味,分别系「绿茶红豆麻糬」($7) 、「芝士麻糬」($7)、「班兰菠萝皮麻糬」($8)、「朱古力菠萝皮麻糬」($8) 包装精美 个人最中意绿茶红豆麻糬, 依款都系依间店既人气推介, 口感比较烟韧又唔会过硬。 绿茶味几为浓 班兰菠萝皮麻糬班兰味几浓几正 菠萝皮口感仍不错 食落去又唔会狂甩皮搞到成手都系芝士麻糬比想像中普通 芝士味反而唔算浓 似原味口感咁 朱古力菠萝皮麻糬朱古力味几浓

价钱方面几抵 大概$7-$8/粒 , 口味款式都好多😎

芝士麻糬比想像中普通 芝士味反而唔算浓 似原味口感咁