2024-03-31
最爱吃「简品堂」面包店既拉丝芝士波波和曲奇,今日经过旺角火车站分店,见到门口大排长龙买麻糬QQ球,我梗系唔执输买埋一份,原来最近佢哋又推出咗好多新产品,当然我最后都忍唔住买咗一大堆返屋企👻👻▪️人气拿铁咖啡咖啡做得相当唔错,咖啡奶味同样香浓,而且樽仔设计,边行边饮方便又衞生,一边食面包一边饮咖啡都几叹吓㗎▪️黄金杏仁片惊喜之作,焦糖脆片挂满杏仁片,焦香又香脆,每一口都一定食可杏仁片,而且唔太甜,好味得吃不停口▪️芝士贝果贝果是我经常的午餐,芝士贝烟靭有咬劲,有质感又松软,中间部份藏住粒粒芝士,加热食更美味▪️QQ 球 (一盒6只口味)我两个小姪女见到好开心,细细个大人小朋友都咁喜欢,六个口味朱古力豆豆、开心果QQ、芝士QQ、朱古力Oreo QQ、紫菜肉松QQ、脆皮黑芝麻QQ,味道各有各有特色,烟靭口感烟烟韧韧又松软,六个瞬间已经冇晒▪️开心果糯米池 呢个新产品真心推荐超超超级好食,糯米糍香软烟韧嘅外皮被大量椰丝包围住,馅料系充满口感的粒粒开心果碎、花生、芝麻等等,今次买得两粒实在太少👻▪️曲奇礼盒 手工曲奇铁盒卖相超靓,送俾人更是一流,曲奇口味选择更有二十多款,梗有好多款会啱你口味,而且味道酥脆唔
▪️人气拿铁咖啡
▪️黄金杏仁片
▪️芝士贝果
▪️QQ 球 (一盒6只口味)
▪️开心果糯米池
▪️曲奇礼盒
手工曲奇铁盒卖相超靓,送俾人更是一流,曲奇口味选择更有二十多款,梗有好多款会啱你口味,而且味道酥脆唔太甜,非常好食👍🏻👍🏻
蓝莓果酱、朱古力粒粒、竹炭芝士、铁观音坚果
腰果咖啡、伯爵茶南瓜籽、姜味杏仁、抹茶杏仁
手唧咖啡、牛油、朱古力、紫薯合桃、腰果牛油
朱古力杏仁、燕麦曲奇、M & M、小红莓牛油
▪️ 拉丝芝士波波
芝士口味口感烟韧又带嚼劲嘅波波,包住浓郁奶香嘅流心芝士,入口溶化,咸香咸香