店铺:小茶屋 (旺角)地址:旺角豉油街29号地下4A号舖呢间2021年先开嘅日式茶饮黄店小茶屋 @kochaya_tea 💛,以日式直送茶叶即场泡制日本传统茶底嘅茶饮🌱,为香港人亲手送上属于香港人嘅味道🇭🇰佢哋推出日本近江茶,主打抹茶、焙茶、玄米茶、煎茶同纯茶五大茶类饮品。近江指嘅喺近江国,喺日本古代嘅令制国之一,如果以依家嘅日本地图嚟讲就喺滋贺县果边⛩,果到水源充足,地处接近江盆地,气候好适合种茶🌞佢哋嘅瓶器仲好靓好特别😍,似平时我哋似嘅汽水罐型状,不过就喺透明同印有小茶屋logo嘅,真喺同平时嘅茶饮店杯装与别不同😌✝️鲜奶黑糖珍珠焙茶 $38焙茶呈深啡色,味道较其他品种茶叶浓厚同充满烘焙香,加入香滑鲜奶同黑糖珍珠,浓浓嘅焙茶味啱啱好被调和😋,简直喺一个perfect match👍,钟意醇厚茶香嘅人最适合不过😎✝️玫瑰荔枝煎茶加芦荟 $36煎茶喺日本最常见嘅绿茶,味道饮落甘香,仲有好清甜嘅玫瑰荔枝味🌹,当中有一粒粒QQ芦荟,整体感觉好fresh🤩
店铺:小茶屋 (旺角)
地址:旺角豉油街29号地下4A号舖

✝️鲜奶黑糖珍珠焙茶 $38

✝️玫瑰荔枝煎茶加芦荟 $36
2021-09-30
5 分钟 (外卖自取)
$37 (其他)