一直都好想试呢间人气grandma’s scone🤩但系又费事订 所以就嚟咗呢间cafe堂食😚堂食唔洗自己翻热 又冇收得贵咗好多 仲有得叹住咖啡食☕️不过就冇咗佢个靓靓包装🤣.Grandma’s Scones Set 2/pc (with clotted cream & jam)👵🏻 $60难得嚟试 所以同朋友每人嗌咗一set total试咗四个😌佢个size都唔细 食两个其实都有啲heavy 因为佢摸上去都油 唔可以话好饱 不过就有少少济🤏🏻佢scone嘅口感可以话系我食过最钟意嘅❤️佢系外脆内软 外面系脆得嚟松化 似曲奇嘅口感🍪入面就好松软 好caky似食紧muffin 仲好湿润唔干争争都唔会好浆口😋.Original Maple🍁 如果当佢系枫糖味嘅话会有啲失望 因为佢冇乜枫糖嘅香味 净系食落甜甜地咁🧐不过当佢系原味嘅话 真系一流🤩首先口感上面讲咗 我好满意💓个牛油味真系好香好出 同朋友share一人半个都唔会好dry🧈个clotted cream唔算好企身 比较稀 不过好浓奶香味 入口即融🤤个士多啤梨果jam偏酸 个人好钟意朋友就嫌佢太酸🍓.Baileys & Lotus Bisc

Original Maple🍁
Original  Maple

Baileys & Lotus Biscoff🥃
呢款好多人都推介😎食落好香嘅Baileys味 一定满足到酒控😝入面仲有少少lotus饼 口感方面就唔系太觉 但系个焦糖味配埋Baileys味真系好夹😋唔知点解夹埋一齐有啲似焦糖云尼拿味🤣本身以为会好甜 但系完全唔会🥰
Baileys  &  Lotus  Biscoff

Hojicha Mochi🍵
呢款因为加咗麻糬 就少咗入面松软嘅部分 得番外面曲奇嘅松脆口感 食落其实似麻糬曲奇🤣个焙茶味系有 不过就唔算好浓 所以食到茶味之外仲有淡淡嘅牛油香😚个麻糬偏软身 但系烟韧有咬口唔会好黏 带少少甜味仲好似有啲椰香🥥
Hojicha  Mochi

Seasalt Caramel Chocolate🍫
呢个可可控一定钟意 朱古力味超香浓😍佢系偏苦嘅朱古力唔系甜𠮶只🤤焦糖同埋海盐味都唔系好出🙈所以就算加咗焦糖整体食落都唔算太甜👍🏻间唔中食到粒海盐嘅话 就会咸咸地 成个味道都几丰富🙌🏻
Seasalt caramel  chocolate

去得cafe冇理由净系食野嘅 所以同朋友每人嗌多咗杯咖啡😗一边食scone 一边饮咖啡 都可以帮手解解腻😆
Dirty Mocha🍫 $44
第一次饮呢款咖啡 可以自己mix mocha+奶 又几得意😌平时见有啲cafe系倒埋先上枱 就冇咗𠮶重dirty嘅感觉🤣不过系朋友嗌嘅 我麻麻地mocha 都系钟意就咁咖啡多啲🤣

Flat White🥛 $38
呢杯奶少啲 咖啡浓苦啲 配scone夹啲😚见佢menu有house blend同seasonal blend 不过我唔太识叹咖啡 所以冇拣到 唔太饮得出佢比边款我🤣
Flat  white

Original  Maple