2021-09-10
⿻⿻ 𝘎𝘳𝘢𝘪𝘯 𝘰𝘧 𝘚𝘢𝘭𝘵𓏲𓏱𓏭𓏭上次已经介绍过呢间上环歌赋街嘅cafe 环境舒适、阳光充足又IGable 𓎅想睇多啲环境同其他嘢食嘅相可以睇返我之前𠮶个postヾ(*´▽︎`*)ノ 今次主要介绍佢地新出嘅menu New Kids On The Block 每款嘢食都系精心设计嘅健康菜式 今次mains试咗veggie possible burger同a pita my heart Veggie possible burger嘅馅有mushroom、beetroot、kimchi同lettuce 够味得嚟好清爽 汉堡包系whole wheat bun所以食落去比较实正 冇肉唔油腻所以就算食到饱足都唔会有负担 另一样好特别嘅系佢用kale chips嚟取代炸薯条 羽衣甘蓝本身已经超级健康 整做chips之后冇咗个阵好多人唔中意个阵苦味仲脆脆地~Cover𠮶个就系a pita my heart 彼得包隔离𠮶个唔系手撕猪肉系大树菠萝嚟! 酸酸辣辣咁意外地同块包好夹 仲要好细心地配上好味嘅almond yogurt 食唔到辣嘅话加埋一齐食可以解到辣嘢饮试咗coco coffee同hous
𝘎𝘳𝘢𝘪𝘯 𝘰𝘧 𝘚𝘢𝘭𝘵
𓏲𓏱𓏭𓏭
嘢饮试咗coco coffee同housemade kombucha Coco coffee系double espresso加椰子水 增添咗清甜感 本来就好中 kombucha个种果醋感觉嘅酸甜味道 佢地呢款芒果菠萝味嘅更加fresh
甜品嘅banana bread系纯素嘅 冇奶冇蛋但系味道同口感都唔错 甜味主要嚟自香蕉 比平时嘅香蕉蛋糕有更加有黏性 Vegan Chocolate Power Ball无论系口感定系味道都有啲似金莎 内馅嘅朱古力几浓郁
𓏲𓏱𓏭𓏭
Veggie Possible Burger $138
A Pita My Heart $118
Coco Coffee $48
House-made Kombucha $42
Vegan Banana Bread $26
Vegan Chocolate Power Ball $28