2010-08-21
两星期前经过这间cake shop, 比她们的人气No. 1牌仔吸引, 奈何已订了awfully chocolate cake, 为有打消帮衬既念头.多谢姊妹们为我预备既Bday lunch, 就想买点小蛋糕作回礼. 姊妹们点了Agnes'b 既 mini cake, 但那里没有我想吃的卷蛋, 脑中突然想起在 city'super 既cake shop 有人气No. 1卷蛋, 特登行一趟买回公司tea time. 买之前问过店员cream是否过甜, 她说是人手打的fresh cream, 唔会太甜, 还叫我雪一雪先食味道更好, 咁我就安心买.蛋糕体积比其他出品既大少少, 可能因为价钱唔平, 拿上手轻飘飘, 唔会有死实实既感觉. 蛋糕入口松化, 又未至于一阵风, 有蛋香, 好味道, o的cream好滑有奶油香, 最紧要唔甜, 栗子一粒粒混入埋o的cream一齐食, full 晒我见做紧promotion set, $120 for 4 pcs (any price).间唔中食一次半次都ok既, 成日帮衬就会食刁咗个胃, 返唔到转头