2021-12-31 47 浏览
Pizza Maru (旺角)旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼3号舖今日一家大细行开旺角女人街,正值晚饭时段觉得肚饿,亚仔就提议嚟呢一间Pizza店。👉🏻薯角炭烧烤鸡芝加哥薄饼啊仔话芝加哥薄饼系呢一间餐厅必食必点,咁就梗系要叫返两个。炭烧鸡肉细细件好易咬,酱汁味道好香,口感松软,而且批边并唔干身。👉🏻泡菜海湾芝加哥文姐我就觉得呢一款更加出色,配料相对地丰富,虾仁弹牙,加入一条条蟹柳同蛋黄酱,真系食到齿颊留香。食之前记住要预备定手机,影低拉丝嘅𠮶一下,另外芝加哥薄饼特别加上左杏仁,糖霜喺边位,食落又带少少甜,几特别。👉🏻Maru紫苏炸鱿鱼须一上枱见到份量都几大碟,一圈圈嘅鱿鱼用添加咗紫苏叶嘅炸粉包裹著,咬落唔会好厚粉,薄薄一层唔吸油,但又够脆身。另外,碟旁仲配搭唔少椰菜丝同埋洋葱酱,等客人可以自行配搭解腻同埋增添别种风味。👉🏻带子泡菜卡邦尼意粉带有忌廉creamy口感,泡菜微小嘅香辣混入落意粉当中,原来都几夹。意粉口感唔会太硬,带子煎得香口,仲足足有三大只添。👉🏻蜂蜜牛油炸鸡黎到韩国餐厅点可以唔叫返份炸鸡呢,店舖嘅炸鸡口味有好多,蒜香甜辣、芝士、牛骨汁等等,但系亚仔特别想试蜂蜜牛油。炸鸡非常香
Pizza Maru (旺角)
旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼3号舖

👉🏻薯角炭烧烤鸡芝加哥薄饼

👉🏻泡菜海湾芝加哥

👉🏻Maru紫苏炸鱿鱼须

👉🏻带子泡菜卡邦尼

👉🏻蜂蜜牛油炸鸡
黎到韩国餐厅点可以唔叫返份炸鸡呢,店舖嘅炸鸡口味有好多,蒜香甜辣、芝士、牛骨汁等等,但系亚仔特别想试蜂蜜牛油。炸鸡非常香口,炸得热辣辣上枱,食完都唔觉得特别热气。

👉🏻蒜香甜辣炸鸡
难得嚟到韩国餐厅当然试多款唔同味嘅鸡,个人偏好钟意食蒜味,见餐单有款几特别,就决定拣佢。超香嘅蒜蓉味,配上甜甜地嘅酱汁,辣度唔算太劲,大人细路都啱食。整体鸡肉都唔算太鞋,啖啖肉,几好!

👉🏻饮品

以下系餐牌,都俾大家参考一下。