2021-10-14
本身睇食评都有少少担心店家对待客人态度麻麻。但系亲身食过之后没有觉得不礼貌对待,而且感受到店家的亲切。当晚预约了8:00pm,准时到达就可以即刻入座。系confirm booking 的时候已经讲定要留3只酱油蟹! 所以一坐低就叫左份蟹先!之后仲order左鳗鱼,鱼籽汤,牛排骨,猪五花,韩式拌饭,生菜包;饮品就嗌左马格利米酒同Draft Sunstory!因为一order就会送上韩式小配菜,因为一行5个人,佢地都送上左2 Set的配菜。之后陆续上埋其他菜,因为本身小菜都很占位置,而且中间有一个烧烤炉,所以枱面都几震撼都唔知应该食得边样先,可能因为咁,店家见到枱面咁混乱,佢系有d忟嘅,不过佢忟并唔系因为我地,(估计)系佢觉得其他店员放到一枱都系野又无其他人帮到忙。我地都好明白负责的店主又要招呼我地又要帮手烧又要执枱落order,将心比己,我觉得佢都唔系对客人无礼貌。讲返食物先!1. 酱油蟹3只,蟹盖的膏会用连同饭素拌饭,而其他蟹肉一开4份。个人觉得蟹都新鲜,肉都有鲜甜味。不过都唔可以食多过2件,会开始有点咸。2. 鳗鱼店主烧得好,外脆内软。佢会示范包紫苏叶的食法。3. 猪五花正常,不过头
但系亲身食过之后没有觉得不礼貌对待,而且感受到店家的亲切。
当晚预约了8:00pm,准时到达就可以即刻入座。
讲返食物先!
1. 酱油蟹
2. 鳗鱼
店主烧得好,外脆内软。佢会示范包紫苏叶的食法。
3. 猪五花
正常,不过头尾有些位置就会烧得稍微有点干身。
4. 特大牛排骨
这个好食,juicy又香,食完一份唔够再叫多一条。
5. 鱼籽汤同韩式拌饭
这两个都比较普通,我觉得可以留肚食其他野。而因为枱面太多碟的关系,都系店员系一边分好再上给我们,都算系几贴心ge。
整体食物都好食,有机会都想再去!